23 Aralık 2013 Pazartesi

AĞLAYAN BONİBONLU PASTA







Selamun aleyküm dostlar...
Bu pastayı arkadaşımın  baby showerı için yapmıştım.Güzel ve lezzetli bir pasta olmuştu.Ancak boniboları servise yakın koymayıp akşam süsleyince böyle bir görüntü oldu.Arkadaşlarım bu şekilde daha güzel olduğunu söylediler :)  :) Ben de adını böyle koymak istedim :) :) :)
İşte tarifi;
 AĞLAYAN BONİBONLU PASTA
MALZEMELER:

PANDİSPANYASI:                       4 yumurta

                                            1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tozşeker
                                            2 yemek kaşığı kaynar su
                                            1,5 su bardağı un
                                            yarım paket kabartma tozu

KREMASI:                                   200 gram sütlü çikolata
                                           200 ml krema
                                            fıstıklı draje

ÜZERİ İÇİN:                                 2 paket kremşanti  (üzerindeki ölçüye göre hazırlanır.)
                                           3 paket bonibon
                                           yeterli miktarda rulo gofret
                                           renkli şekerler



YAPILIŞI:
  Öncelikle yumurta beyazı bir tutam tuzla birlikte köpürüp krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Yumurta sarısı şekerle beraber ayrı bir kapta çırpılır ve içine2 yemek kaşığı  kaynar su ilave edilir.Un ve k.tozu da eklenir ve tekrar karıştırılır.Yumurta beyazına eklenir ve spatula yardımıyla alttan üste doğru homojen bir karışım olana dek karıştırılır.Yağlanıp unlanmış tepsiye dökülür.Sert bir zemin üzerine bir kaç kez tepsiyi vurarak, içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.200 derecelik soğuk fırına pandispanyayı sürün.Kenarlarından kabarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürün. Üzeri pembeleşince pandispanyayı fırından alın. Yaklaşık 17-18 dakikada pişiyor. Yinede çıkarmadan bir kürdan batırarak içinin hamur kalıp kalmadığını kontrol edin.Fırından çıkardığınız pasta kekinin kenarlarını kürdanla sürterek tepsiden ayrılmasını sağlayın ve  bir örtü üzerine ters çevirin. Soğumadan kesmeyin ki hamurlaşmasın..
Daha sonra soğuyan keki 2'ye ayırın ve4- yemek kaşığı sütle ıslaın.Arasına kremayı sürüp fıstıklı drajeleri koyun.İkinci katın iç kısmını da sütle birazcık ıslatıp üzerine yerleştirin ve daha önceden hazırlanıp buzdolabında bekleyen kremşantiyle her yerini kaplayın.Kenarlarına rulo gofret yerleştirip, üzerini bonibon ve renkli şekerlerle süsleyin...
AFİYET OLSUN...
           
                                                            

                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder