23 Mayıs 2014 Cuma

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KIYMALI MAKARNA

 BEŞAMEL SOSLU KIYMALI MAKARNA

MALZEMELER:
Yarım paket makarna

Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz

Kıymalı harç:
300 gram kıyma
1 domates
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber, kimyon

YAPILIŞI:
Öncelikle makarnayı haşlayın ve süzün. Sonra kıymalı harcı hazırlayın.Tencereye sıvıyağı alıp kıymayı da ilave edin. Salçayı ve domatesi (zar şeklinde doğranmış)  ilave edin ve baharatlarını da ekleyip pişirin.

Daha sonra beşamel sosu hazırlayın. Tencereye unu ve tereyağını alıp un kokusu çıkana kadar kavurun ve sütü de yavaş yavaş ekleyerek çırpın. Tuzunu da ilave edin. Çok koyu kıvamda olursa sütle açabilirsiniz.

 Hazırladığınız beşamel sosla makarnayı birleştirin ve her tarafına gelecek kadar karıştırın.Tepsi ya da derin bir borcama makarnanın yarısını döküp üzerine kıymalı harcı dökün. Kalan makarnayı döküp üzerine kaşar rendeleyin ve üzeri kızarana dek pişirin. 




AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder