17 Eylül 2013 Salı

ÇÖREK OTLU KURABİYE

Bu kurabiyelerin tarifi neredeyse tüm bloglarda var...Gerçekten bir yedin mi hepsini bitirene  kadar yedittiren bir kurabiye :) :)  Bakalım siz  de  beğenecek misiniz..
   

                                              ÇÖREK OTLU KURABİYE

MALZEMELER:
1 paket oda sıcaklığında tereyağ (250 gram) 
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı çörekotu
Yarım çay bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta(akı içine, sarısı üzerine)
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:
  Tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  Fındıktan biraz büyük olacak kadar hamurdan parça koparıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize 
  diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Pişince soğuyana 
  kadar tepside tutuyoruz.Soğuyunca servis yapabiliriz.İstenirse bir kap içerisin de ağzı kapalı şekilde uzun bir  müddet saklayabiliriz.Hatta boş zamanlarınız da yapıp buzluğa atabilir misafirleriniz geleceği gün çıkarıp  afiyetle tüketebilirsiniz...AFİYET OLSUN :) :) :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder