3 Ağustos 2013 Cumartesi

YAPRAK SARMA

Selamun aleyküm dostlar...
Daha önce de söylediğim gibi bu aralar günlerim misafir ağırlamakla geçiyor..her güne birşeyler yapmaya çalısıyorum Allah'ın izniyle..Bu hafta 4 gün misfirlerim vardı ve ben de bol bol yaprak sarma yaptım..Ben ve yiyenlerin çok beğendi.Bakalım siz beğenecekmisiniz ?? 
                        
                           YAPRAK SARMA


MALZEMELER:
                                                  Yarım kg asma yaprağı (ben salamura kullandım)
                                                  2 su bardağı  pirinç

                                                 1 tutam maydanoz
                                                 1 tutam taze nane
                                                 1 tatlı kaşığı domates salçası
                                                 1 tatlı kaşığı biber salçası
                                                 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ


                                                 2 orta boy soğan
                                                 2 domates
                                                 tuz, karabiber

SOSU İÇİN:
                                                   2 çorba kaşığı tereyağı
                                                   1 çorba kaşığı domates salçası
                                                   1 tatlı kaşığı un
                                                   1 domates
                                                   su
                                                   tuz

YAPILIŞI:

HAZIRLANIŞI: Pirinci  yıkayıp süzüyoruz. Maydanozu ve naneyi ince ince doğruyoruz. Soğanları ince yemeklik doğruyoruz. Domatesleri de küçük küçük doğruyoruz.

Doğradığımız tüm malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz. Biber ve domates salçasını ilave ediyoruz.Pirinci ekliyoruz. Tuz, karabiber ve sıvıyağ koyuyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz.

Hazırladığımız iç harcı yapraklara koyuyoruz ve sarıyoruz. Pişireceğimiz tencerenin zeminine yaprak sapı ve yırtık yapraklar koyuyoruz. Sardığımız yaprakları tencereye diziyoruz. 
Sosu için, tereyağını küçük bir tencereye koyarak eritiyoruz. Unu koyup kavuruyoruz. Salçasını ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Küçük küçük doğranmış olan domatesi ilave ediyoruz. Az su koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve kaynatıyoruz. Sosumuz kaynayınca sarmaların üzerine gezdirerek döküyoruz. Üzerine servis tabağını ters çeviriyoruz. Kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.Servis ederken çekmeyi hep unutuyorum :(
AFİYET ŞİFA OLSUN ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder