11 Mayıs 2014 Pazar

MUZLU KEDİDİLİ PASTA

Selamun aleyküm dostlar...
Bu pastayı ilk evlilik yıldönümüm için yapmıştım. O zamanlar haliyle mutfakla yeni yeni tanışmaya başladığım için ufak tefek kazalar da olmuyor değildi. :) :) Bu pastayı yaparken parmağımı yakmıştım ve davul gibi şişmişti.  :( :( (kesinlikle abartı yok. )  O günden sonrada bir daha yapmadım :) :) Ama çok lezzetli onu söylemeden geçemeyeceğim... İşte tarifi;

MUZLU KEDİDİLİ PASTA (tiramisu)

MALZEMELER:
 2 adet muz
10 adet kedi dili bisküvi
1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı su
 2 çorba kaşığı neskafe
 Muhallebisi için:
 6 su bardağı süt
 3 -4 çorba kaşığı toz şeker
 3 çorba kaşığı un
 3 çorba kaşığı buğday nişastası 2 çorba kaşığı vanilya

YAPILIŞI: 
 Toz şekeri bir tencerede eritin. şeker eriyince suyu ekleyin ve koyulaşan şeker tekrar sivilaşana kadar pişirin. Diğer tarafta neskafeyi 1,5 bardak ılık suda eritip şekere ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Süt, toz şeker, un ve nişastayı bir tencerede iyice karıştırıp ocağın altını açın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek sürekli karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatıp vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın kare bir borcami su ile ıslatın. Muhallebinin yarısını kalıba boşaltın kedidili bisküvileri kahveli karışımı batırıp muhallebinin üzerine dizin. Soyulmuş bütün muzları veya kalın halkalar halinde doğranmış muzları bisküvilerin üzerine yerleştirin kalan muhallebiyi muzların üzerine dökün. Be dilediğiniz gibi süsleyin. Buzdolabında 2 saat kadar bekletin ve servis edin.
AFIYET OLSUN. ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder