11 Mayıs 2014 Pazar

MAKARON

 Selamun aleyküm dostlar...
Makaron acıbademle , bezenin Fransa da ki kuzenleri oluyor. Çok lezzetli ve farklı çeşitleri bulunmakta. Ben bu zamana kadar kakaolu, sade ve çilekli yaptım. Hepsi de birbirinden lezzetli oldu.Yapımı çok zor değil
fakat, ölçülere birebir uymanız lazım. Bunun için de öncelikle mutfak tartınızın olması gerekli. İlk yaptığım da tam olarak tutturamamıştım ama eşim yine de çok beğenmişti. Ben de tekrar daha güzelini yapabilmem için tartı gerektiğini söyledim ve bu vesileyle almış olduk :) :)
İşte tarifi;

MAKARON

MALZEMELER:

75 gram yumurta akı 
5 yemek kaşığı şeker 
80 gram badem unu ( tozu) 
160 gram pudra şekeri 
Arası için:
200 gram çikolata (bitter ya da sütlü)
 200 ml krema 

YAPILIŞI:
Öncelikle ganaj kremamızı hazırlıyoruz. Kremayı bir kaba alıp biraz fokurdamaya başlayınca altını kapatıyoruz. İçine çikolata ilave edip krema haline gelene dek karıştırıyoruz bir kaba boşaltıp buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra yumurta akını kabımıza alıp bir fiske tuzla çırpmaya başlıyoruz. 5 yemek kaşığı şekeri de yavaş yavaş ilave ediyoruz ve traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpıyoruz. Diğer taraftan badem unu ve pudra şekerini rondodan geçiriyoruz. Traş köpüğü kıvamına gelen yumurta akına eleyerek ilave edip spatula ile alttan üste doğru köpükleri söndürmeden karıştırıyoruz. Yuvarlak duy (uç )takılmış krema torbasına doldurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük yuvarlaklar şeklinde sıkıyoruz. Kabın dibinde kalan kremayla yağlı kağıdı 4 köşesinden tepsimize sabitliyoruz. Ve içindeki hava kabarcıklarının gitmesi için tepsiyi sert bir zemine birkaç kez vuruyoruz. 1 saat üzerinin kabuk tutması için bekletiyoruz. Parmağımizla hafifçe dokunduğumuzda elimize yapışmıyorsa 150 derecelik fırınin orta rafinda eteklenmeye başlayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz. Sonra en alt rafa alıp altı kizarana kadar pisirmeye devam ediyoruz. Pistikten sonra fırından çıkarıp soğuyana kadar bekletiyoruz. Soğuyunca 1 kabuğu alip arasina krema sıkıyoruz ve başka bir kabukla birleştiriyoruz. Toplamda küçük yapmanız halinde 30 adet makaron yapmış olursunuz. 
AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder