30 Ekim 2013 Çarşamba

MANTARLI ETİMEK


Yine çok lezzetli ve kolay bir tarif..

                         MANTARLI ETİMEKLER

MALZEMELER:

yeterli miktarda etimek
yarım kilo haşlanmış mantar(ben hazır kullandım)
1 yemeklik soğan
tuz, karabiber

Beşamel sosu için;
  2yemek kaşığı tereyağ
  2 yemek kaşığı un
  2 bardak süt
Üzerine kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:
                   Mantarlar doğranarak soğanla kavrulur ve baharatlar eklenir.Beşamel sos için tereyağ eritilir ve un ilave edilerek kavrulur.Sütü de ilave edip karıştırmaya devam edilir.Muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır ve mantarlı harç ilave edilir.Kare borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine karışım dökülür ve üzerine kaşar peyniri rendelenir.180 derecede kaşar eriyene kadar pişirilir...
AFİYET OLSUN ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder