1 Ağustos 2013 Perşembe

İFTAR MENÜSÜ:PATLICAN KEBABI

Selamun aleyküm dostlar..
Yine arayı açtım dimi  :) Ramazan ayını  neredeyse bitirmek üzereyiz..Bu aralar sürekli misafir ağırlamakla meşgulüm..çok güzel sofralar ve tarifleri  ilerleyen günlerde  paylaşacağım inş.
Bugünün tarifi Patlıcan Kebabı...İlk yaptığım günden beri tüm misafirlerim tarafından çok çok beğenilen ve tarifi istenen bir yemek..Umarım sizde beğenirsiniz..


                           PATLICAN KEBABI

MALZEMELER:


Köfte için;

                   400 gr kıyma
                   1 su bardağı galeta unu
                   2 adet soğan
                   1 yumurta
                   maydanoz
                   tuz,karabiber,kimyon

ayrıca;

                  3 tane orta boy kemer patlıcan
                  2 adet domates
                  2 adet biber
                  1 diş  arımsak

sosu için;   

                  1 tatlı kaşığı biber salçası
                  1 tatlı kaşığı domates salçası
                  kaynamış su
                  tuz


YAPILIŞI:

Öncelikle kıymayı kabımıza alıyoruz ve diğer malzemeleri de ekleyip köftemizi yoğuruyoruz.Üzerini streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz.
Diğer taraftan patlıcanları alacalı soyup 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz.Su dolu bir kaba alıp üzerine tuz serpiyoruz.
Domateslerin de kabuklarını soyup, yuvarlak olarak dilimliyoruz.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp uzun uzun dilimliyoruz.
Tepsimize bir patlıcan bir köfte şeklinde dizip aralarına domates yerleştiriyoruz.Biberleri ve sarımsağı da tepsimize koyup üzerine sos malzemlerini karıştırıp döküyoruz.180 derecede yaklaşık 30-35 dakikada pişiriyoruz.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder