Evinizde lezzetli bir cheesecake yapmnak istiyorsanız işte tarifi burada;
MEYVE SOSLU CHEESECAKE
MALZEMELER:
2 paket yulafli bisküvi
2 corba kasigi tereyağı
Kreması:
4 yumurta
1 su bardagi seker
500 gr. Labne peyniri
200 ml Krema
1 paket vanilya
1 corba kasigi un
1 corba kasigi nisasta
Üzeri için :Kentonun Çilekli meyve sosunu kullandım
YAPILIŞI:
Öncelikle yulaflı bisküviler rondodan geçirilir ve içerisine tereyağı eklenir. Ve iyice karıştırılarak yağlı kağıt serilmis kelepçeli kalıba dökülür. Kaşık yardımıyla bastırılıp düzeltilir ve buzluğa kaldırılir. Daha sonra yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır ve iyice çırpılır. Sırasıyla diğer malzemelerde eklenip tekrardan çırpmaya devam edilir. Buzlukta bekleyen bisküvinin üzerine bu karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında orta rafta 50 dakikaya yakin pisirilir (piserken bir kase ile fırının alt kısmına bir kap içersinde su koyulur üzerinin çatlamamasi için. ) Piştiğini anlamak için ise fırından çıkarmadan hafifçe sallanır. Salladığınızda ortasi oynamıyor ise pişmiştir. Pişen kek bir gece buzdolabinda bekletilir. uzeri icin gerekli malzemeler bir tencereye alınarak jöle kıvamında olana dek tel çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir. Ilınınca kekin üzerine dökülür ve servis zamanına kadar kalipta bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder