11 Mayıs 2014 Pazar

GANAJ KREMALI CUPCAKE



GANAJ KREMALI CUPCAKE

MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Ganaj kreması:
200 ml krema
100 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Dolgu kreması:

1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağ
Istenilen miktarda doğranmış çilek

YAPILIŞI:
Öncelikle yumurta sarılarını bir kaba alıp şekerle beraber krema haline gelene dek çırpıyoruz. Süt ve sıvıyağı da ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Un, kako, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek ilave ediyoruz. Bir dakika daha karıştırıyoruz. Başka bir kapta yumurta akını bir fiske tuzla traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpiyoruz ve unlu karışıma birleştiriyoruz.spatula yardımıyla köpükleri söndürmeden alttan üste doğru güzelce karıştırıyoruz cupcake kalıplarının yarısına kadar döküp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 12 dakika pişiriyoruz. Ganaj kremasının hazırlanması:
Çikolataları benmari usulü eritiyoruz. Kremadan yarım çay bardağı kadarını ayırip kalanını çırpıyoruz ve içine pudra şekerini ilave ediyoruz. Ayırdığımız kremayı çikolataya ekleyip karıştırıyoruz. Ve iki kremayı da birleştiriyoruz. Güzelce çırpıp buzdolabına kaldırıyoruz.

Dolgu kremasınin hazırlanması:

Toz şeker ,vanilya ,nişasta ve sütü bir tencereye alıp kaynayana kadar çırpıyoruz. Yumurta sarısını bir kasede çırpıp içine kremadan 1 2 kaşık ilave edip hızlıca çırpiyoruz ve kaynamakta olan kremaya ilave edip tekrar çırpıyoruz. Tereyağını da ilave edip karıştırıyoruz ılıyınca içine doğranmış çilekleri de ekliyoruz. Ve kremamiz hazır.

Pişen ve ılıyan kekin ortasından yuvarlak birsey ile ( ben duy kullandim.) delik açıyoruz ve içine dolgu kremasından koyup çıkan keki tekrar üzerine koyuyoruz .Üzerini de ganaj krema ile süslüyoruz.
 Afiyet olsun























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder