23 Mayıs 2014 Cuma

BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

MALZEMELER:
1 litre süt 
1 su bardağı un
 1 su bardağı şeker 
1 paket vanilya 
250 gram tereyağ 
2 paket kakaolu petibör bisküvi 

YAPILIŞI: 
Un ,şeker ve süt tencereye alınır ve çırpılmaya başlanır. muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. vanilya ve tereyağını da ekleyip yaklaşık 5 dakika çırpılır.Dikdörtgen bir tepsiye Streç Film serilir. bisküviler süte batırılıp tepsiye dizilir üzerine muhallebisi dökülür tekrar bisküvi ve muhallebi dökülüp bir muz ortadan ikiye ayrılır ve muhallebinin üzerine koyulur. Streç Filmin iki ucundan tutulup üçgen şekli verilir. Ve donmak üzere dondurucuya kaldırılir.Servise yakın çıkarılır. Afiyet olsun. ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder