17 Eylül 2013 Salı

FINDIKLI PASTA

Fındıklı pasta; pandispanyası en güzel pastalardan biri..Pasta kreması olarak daha çok ganaj kullanmayı tercih etsem de, bu pastaya ancak bu kremanın yakıştığını düşünüyorum.
İşte tarifi;


      FINDIKLI PASTA

MALZEMELER:
                  
       Kek için;
                                    5 yumurta
                                    1 su bardağı tozşeker
                                    2 su bardağı kırık fındık
                                    4 yemek kaşığı un
                                    1 kabartma tozu
  
     Kreması için;
                                   3 su bardağı süt
                                   1 fincan un
                                   1 fincan pirinç unu
                                   1 su bardağı şeker
                                   1 çay kaşığı tereyağ
                                   1 vanilya
YAPILIŞI:
                  Yumurta ve şekeri 10-15 dakika çırpıyoruz.Sonrasında diğer  malzemelerimizi de ekleyip spatula ile karıştırıyoruz ve tepsimize döküyoruz.180 derece de içine kürdan batırdığımızda kuru çıkana dek pişiriyoruz.
   Diğer taraftan krema malzemelerimizi bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz.Kekimiz pişince soğumaya bırakıyoruz ve sonrasında 2 ye ayırıyoruz.Arasına kremamızı sürüp diğer parçayı üstüne kapatıyoruz.Önceden çırpıp buzdolabına kaldırdığımız kremşantimizi çıkarıp üzerini tamamen kapatacak şekilde sürüyoruz ve dilediğimiz şekilde süslüyoruz....
AFİYET OLSUN !!
   

                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder