30 Ekim 2013 Çarşamba

KABAKLI KUSKUS SALATASI

Kolay ve lezzetli bir salata.İşte tarifi;

                                     KABAKLI KUSKUS SALATASI

MALZEMELER:

3 kabak
1 bardak kuskus makarna
yarım çay bardağı sıvıyağ
yoğurt
ceviz içi
dereotu
tuz

YAPILIŞI:
                 Kabaklar rendelenir ve az sıvıyağda kavrulur.Üzerine kuskus ilave edilir ve üzerini geçecek kadar sıcak su konulur.Kuskuslar haşlanana kadar pişirilir.Soğuyunca üzerine yeterli miktarda yoğurt, kırılmış ceviz içi, ve doğranmış dereotu eklenir.Tuzunu da ilave edip karıştırılır ve servis tabağına alınır.Üzerine az miktarda zeytinyağı dökerek servis edilir.
AFİYET OLSUN ...

MANTARLI ETİMEK


Yine çok lezzetli ve kolay bir tarif..

                         MANTARLI ETİMEKLER

MALZEMELER:

yeterli miktarda etimek
yarım kilo haşlanmış mantar(ben hazır kullandım)
1 yemeklik soğan
tuz, karabiber

Beşamel sosu için;
  2yemek kaşığı tereyağ
  2 yemek kaşığı un
  2 bardak süt
Üzerine kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:
                   Mantarlar doğranarak soğanla kavrulur ve baharatlar eklenir.Beşamel sos için tereyağ eritilir ve un ilave edilerek kavrulur.Sütü de ilave edip karıştırmaya devam edilir.Muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır ve mantarlı harç ilave edilir.Kare borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine karışım dökülür ve üzerine kaşar peyniri rendelenir.180 derecede kaşar eriyene kadar pişirilir...
AFİYET OLSUN ...

ELMALI KOLAY PASTA




 Bugün tarifini vereceğim pasta kısa sürede yapılan hem hafif, hem lezzetli bir o kadar kolay yapılıyor...İşte tarifi;

                                                 ELMALI KOLAY PASTA




MALZEMELER:
1,5  paket petibör bisküvi
2 paket krem şanti
3 su bardağı süt
4 adet elma
yarım su bardağı ceviz ya da fındık
1 çay bardağı  tozşeker
2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için; Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
 Elmaları rendeliyoruz 1 su bardağı şekerle tavada öldürüyoruz. En son içine tarçın ve cevizi ekliyoruz.1 su bardağı soğuk sütle krem şantiyi hazırlıyoruz.Bisküvileri geri kalan 1 su bardağı süte batırıp ıslatıyoruz ve borcama diziyoruz. Üzerine elmalı harçtan döküyoruz. Sonra yeniden üzerine bisküvileri diziyoruz ve elmalı harçı döküyoruz.En son ıslattığımız bisküvileri diziyoruz. Üzerine krem şanti yayıp hindistan ceviziyle servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...







22 Ekim 2013 Salı

PİZZA




 Kardeşlerime hazırladığım bu sofranın ikramlarından biri de Pizza idi.Sofraya koymam ve bitmesi bir oldu :) :) :)
Cahide Jibeğin sayfasında görüp not almıştım..Gerçekten de çok güzeldi..Değiştirmeden işte tarifi;
                              
                                                          PİZZA

 Karışık Pizza hamuru için gerekli malzemeler:
6 su bardağı un
1 buçuk su bardağı az ılınmış  su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum)
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
yarım  kibrit kutusu kadar yaşmaya
tuz
Hamur üstü sos için gerekli malzemeler:
3 adet orta boy domates
4 diş sarmısak
kuru dereotu
kuru maydanoz
kuru kekik
karabiber(diğer baharatlar isteğe göre karabiber az olsun)
tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Rendelenmiş yarım kg kaşar
ÜST MALZEMESİ:
                                          domates
                                          biber
                                          sucuk
                                          kaşar peyniri

İsteyen kıymayı hafif kavurup domates ve kaşarlı yapabilir…
isteyen balıklı yapabilir yani üst malzemeler kişiye kalmış …
Pizza hamurunun Yapılışı:
Az ılınmış suda maya ve şeker eritilir  daha sonra tüm malzemeler karıştırılır kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir…
Daha sonra bu hamuru BUZDOLABINDA 8 SAAT  bekletilir aciliyet olursa 5 saat bekletilir hamur ne kadar durursa dolapta bir o kadar güzel oluyor…
Hamur üstü malzemeleri domates ve sarmısak rendelenir ve diğer kuru baharat malzemeleriyle karıştırılır…
Hamuru 30 cm tepsiyi hafif yağladıktan sonra ya elinizle veya merdaneyle 1 veya 2 cm kalınlığında yayın kenarları biraz ortaya nazaran kalın bırakın…
Daha sonra domates sarmısak sosunu üzerine 2 corba kaşıgı  veya fazlası kadar hamurun üzerine sürün rendelenmiş kasarı ikiye bölün yarısını buraya serpin(diğer yarısını pişmedeki en son bölümde üste serpeceğiz)daha sonra karışık malzemeleri sırasıyla biber mantar sosis salam zeytin soğan (istege kalmış) serpin daha önce 250 derecede ısıtılmış fırında 15 dk kızartın (bazı fırınlarda değişebilir siz bunun kararını kenarlarının kızardığından anlarsınız ama geneli 15 dk dır)
daha sonra tepsiyi çıkarın kalan rendelenmiş kaşarı serpip tekrar fırına sürün 3 ve 5 dk arası kaşar eriyinceye kadar kızartın …
8 parca üçgen olarak kesin afiyet olsun…





ELMALI TONTON KURABİYE

 Selamun aleyküm dostlar...
Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm ama sürekli ertelediğim bir lezzetti elmalıbonbon kurabiye.Sonunda annemleri davet ettiğim bir gün yaptım ve daha önce yapmadığıma pişman oldum :( Gerçekten çok lezzetli bir kurabiye oldu..Benim yaptıklarım biraz büyük olunca adını Tonton kurabiye koydum :) :)
Denemek isteyenler için işte tarifi ;

                                   ELMALI TONTON KURABİYE

MALZEMELER:
                             2 yumurta
                             250 gram margarina 
                             2 yemek kaşığı yoğurt
                             yarım su bardağı toz şeker            
                             5 su bardağı un
                             1 kabartma tozu
                             2 vanilya
İÇİ İÇİN: 
                           5-6 elma
                           yarım su bardağı şeker
                           1 tatlı kaşığı tarçın
                           50 gram ceviz yada fındık
ŞERBETİ İÇİN:
                            2 su bardağı toz şeker
                            1,5 su bardağı su
                            1 tatlı kaşığı limon suyu
                            Bulamak için hindistan cevizi
YAPILIŞI:
               İlk olarak iç harcını hazırlıyoruz.Tüm malzemeleri tencereye alıp pişiriyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.Daha sonra hamur malzemelerini yoğuruyoruz ve yuvarlak şekil verip içini oyuyoruz.Harcımızdan bir miktar içine koyuyoruz ve tekrardan yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.180 derecede  kızarana kadar pişiriyoruz.Bu arada şerbetini hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Pişen kurabiyeleri soğuk şerbetin içine alıp 1 dakika tutuyoruz ve hindistan cevizine bulayıp servis tabağımıza alıyoruz..
AFİYET OLSUN ...